Holavedens blogg har flyttat

Gå till holaveden-blogg.se för er dagliga dos av oss. Glöm inte att uppdatera era bokmärken.

Sillarännet

Publicerat i: Allmänt, Robert
2013 började jag på allvar få upp ögonen igen för löpning. Det har alltid varit en stor del av livet och jag och min barndomsvän Jonas Linderholm var det som framförallt hade det i oss. Vad vet jag inte. Vi tyckte bara det var tillfredställande att ta ut oss. Det hela slutade med att han blev biten och slutade med allt annat medans jag ännu [...]
Nu är den strax här, sommaren. Vi har fått några försmaksdagar men de ljusa sommarnätter när man kan sticka iväg på en löptur vid kl 22 hägrar. Springa i endast ett par shorts och skor, känslan av lätthet. Juni brukar vara en träningsmånad för mig. Inte så många tävlingar och ofta finns det tid att träna. Tanken är att det ska bli så även i år.
Sista två helgernas urladdningar av en kropp som inte är i nån vidare form satte sina spår. Benen sa tvärstopp i fredags i Eksjö. Stelt på uppvärmningen. Första fem gick OK, men sen va det gonatt. Benen krampade hela kvällen och någon nerjogg va inte att tänka på. Det var som om inte musklerna löd nervimpulserna. Benen rörde sig inte på rätt sätt. En undlig känsla. Då är det dags att vila. Än är jag inte helt återställd och dethär kommer bli en lugn vecka. Detdär Göteborgsvarvet blev hårdare än jag någonsin kunde föreställa mig.
 
Junis stora fråga, blir det något Sillaränn? Robban skapade blogghistoria för några år sedan när vi fick insyn i hur det numera vilade "Sillarännet" beslutades att avgöras över 15 km terräng. Läs det här på Robbans gamla blogg innan han blev värvad till Holaveden!
Nu är den strax här, sommaren. Vi har fått några försmaksdagar men de ljusa sommarnätter när man kan sticka iväg på en löptur vid kl 22 hägrar. Springa i endast ett par shorts och skor, känslan av lätthet. Juni brukar vara en träningsmånad för mig. Inte så många tävlingar och ofta finns det tid att träna. Tanken är att det ska bli så även i år. [...]
 
Min ännu femåriga son har precis börjat med friidrott.
Varje onsdagskväll cirkulerar han och dom andra barnen runt som en bisvärm på Harald Henrikssons Arena.
Harald själv håller ett vakande öga över framtiden, alltid med en anekdot från ett skidlopp runtom världen på fickan.
En man med idrotten kring hjärtat.
 
Att se sitt barn är som att se en bit av sig själv utifrån.
Den där lite okordinerade springstilen får en snabbt att bli nostalgisk.
Otåligheten som gör att man knappt får på honom shorts och t-shirt innan det bär av över grusparkeringen på jakt efter kamrater.
Hur dom upphetsat vrålar "Vi måste springa ett helt varv" innan gymnastikskorna tar sin färd över kålstubben.
Minns att man sa att rundeln i Karsnäs var 800m.
Vi sprang varv på varv efter att vi stött kula på grusvägen.
Min vän ifrån då sprang sitt livs första sub40 i Eksjö ihelgen.
Det fick mig att minnas den där eftermiddagen på löparlegendens gym när jag trodde att skivstången skulle brista av alla viktskivor som lastades på för att sedan i pilbågsformat pressas över bröstet gång efter gång.
132kg mer vikter fanns inte.
En man som levt livet i ytterliggheterna.
En man som visar att tillståndet man befinner sig i aldrig är evigt eller naturligt.
 
Att beskåda het intensiv idrott med framgångar och gemenskap är alltid en fröjd och hejandet kommer verkligen från hjärtat.
Men jag vill verkligen inte se mig som en passiv åskådare utan som en aktiv deltagare.
Att jag befinner mig där jag befinner mig har inget med guds dåliga humör att göra och är ingen av naturen saktionerad sanning.
Utan det är resultatet av vissa olyckliga omständigheter och tillståndet är relativt och föränderligt men det kräver sin underordning.
En underordning som tvingar än att göra visa saker.
Man gör saker och man bör kritiskt granska dom.
Vilket är syftet vad är konsekvensen...
 Min ännu femåriga son har precis börjat med friidrott.Varje onsdagskväll cirkulerar han och dom andra barnen runt som en bisvärm på Harald Henrikssons Arena.Harald själv håller ett vakande öga över framtiden, alltid med en anekdot från ett skidlopp runtom världen på fickan.En man med idrotten kring hjärtat. Att se sitt barn är som att se en bit [...]
Visa fler inlägg